Tisza-tavi programok

A Tiszafüredi Halasnapok rendezvénynek és számos más nyári programnak szinte hagyománya van a városban. A nyári főszezonban minden hétvégén vannak szervezett programok Tiszafüreden, de ha kedvünk van, akár a kikötőkből is indulhatunk szervezett vízi túrára bármelyik nap. A kikötők folyamatosan szerveznek nyári, őszi, téli, tavaszi túrákat a Tisza-tavon. A Potyka Apartman vendégeinek segít eligazodni, hogy a Tisza-tó látnivalói mellett a környező falvakat, érdekes helyeket is megismerhessék. 

Apartman a Tisza-tó kedvelt nyaraló helye mellett:

Tiszafüred népszerű turista célpont, Tisza-tavi nyaraló hely. Érdemes azonban körbejárni a tavat és megismerni az alábbi falvakat is.
Magyarország második legnagyobb tava a Tisza-tó. 127 km2-nyi területű csodás élővilágával lenyűgözi az ide látogatókat. Egyedülálló tájával egy igazi vadvízi hely az Alföld közepén. Turisták sokasága látogat ide évről évre. Sok-sok sziget, ártéri erdők, vadregényes tájak, holtágak, érintetlen mocsarak, régi idők emlékei jelentik igazi értékét. A Hortobágyi Nemzeti Park része, Európa különleges világörökségi helyszíne lett. Magyarország leglátogatottabb turisztikai célterülete, ahol garantált a természetközeli aktív kikapcsolódás.

Sarud:

Ha tisza-tavi körutat tervez, érdemes ellátogatnia Sarudra. Nagyon kedvelt hely, szabad vízi strandja van, a Tisza-tó nyugati partján helyezkedik el. A közelben kikötők, éttermek, büfék, egyéb lehetőségek vannak és a vízi sportok kedvelőinek bérlési lehetőség. Sarud a kedvelt horgász vizek közé sorolható, horgászoknak is ajánlott ide ellátogatni.

Poroszló:

Akik a Tisza-tó csodálatos világát választják kikapcsolódásként, mindenképp érdemes ellátogatni Poroszlóra. Az Ökocentrumot minden korosztály számára ajánljuk, a Vízi sétányt sem lehet semmiképp kihagyni. Poroszló strandja lassan mélyülő, kisgyermekes családoknak kiváló. Mégjobban színesebbé tehetjük napunkat, ha csónakot bérelünk és ellátogatunk a Madárrezervátumba, amely a Hortobágyi Nemzeti Park és a Világörökség része.

Hortobágy:

A hatalmas füves puszta Hortobágy jelképe. Lenyűgöző élményt nyújt igen gazdag élővilágával. Itt találhatjuk a híres kilenc lyukú hidat, a Hortobágyi Csárdát, és a Pásztormúzeumot is. Meglátogathatják a Pusztai Állatparkot: 
http://www.pusztaiallatpark.hu/hu/
Családosok kipróbálhatják a Kisvasutat: 
http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/hortobagy-halastavi-kisvasut/oldal/nyitva-tartas-menetrend-jegyarak-hortobagyi-halasto

Mezőkövesd:

Matyó Múzeum, Emlékház, fürdő kultúra megtalálható Mezőkövesden. Érdemes ide is ellátogatni. Egyre többen választják kirándulásuk célpontjává "Matyóföld szívét", ahol a hagyomány, kultúra, szabadság ötvöződik. Kulturális események, rendezvények, fesztiválok rendszeresen gazdagítják a város életét.

Eger:

Érdemes ellátogatni Egerbe, ahol a történelmi korok emlékeit megtekintheti, sétálgathat a városban, a Dobó téren. A Minaret,  az Egri Bazilika, templomok, Szépasszonyvölgy szintén híres látnivalók. Szépasszonyvölgy szorosan kapcsolódik az Egri Borok hírnevéhez.

Ezen kívül a közelben található Demjén és Egerszalók, mindkettő híres fürdőiről, SPA központjáról. Demjén nemrég nyitotta meg barlangfürdőjét, mely csodás környezetben található.

Tiszafüred apartman 10-50 km-re találhatók. Könnyen megközelíthetők ezek a híres helyek. Tiszafüred apartman házak a modern kor igényeinek megfelelően!